Kabrió BMW i8 érkezik?

Januárban mutatkozik be a BMW i8 Spyder koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW elnöke, Harald Krüger elmondta, hogy a bajor gyártó tető nélküli i8-ast kíván bevezetni, januárban koncepcióként debütál a CES-en.


A BMW i8 Spyder pontos részleteiről egyelőre még nincs hír. Annyit lehet tudni, hogy az autó a januári CES-en mutatkozik be koncepcióként. Külföldi sajtóértesülések szerint az újdonság némileg frissített hajtást és akkumulátorokat kap, melynek köszönhetően tisztán elektromos üzemben akár 37 kilométert is megtehet majd. Összességében azonban nem lesz nagy különbség a jelenleg piacon lévő Coupé i8-hoz változathoz képest.
Hirdetés

Ugyanúgy plug-in hibrid hajtással fog bírni, a háromhengeres 1,5 literes turbómotor és az első kerekeket hajtó villanymotor a Coupé esetén 362 lóerőt ad, 4,4 másodperc alatt gyorsít 100 km/órára. A Spyder esetén a pontos menetdinamikai adatok egyelőre nem ismertek, a felépítésből adódó többletsúly miatt viszont pár tizedmásodperces elmaradás adódhat a 0-100 km/órás gyorsulást tekintve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 10:10
    Permalink

    Nem nagy újdonság – sportkocsiknál idővel szinte kötelező a nyitott tetős változat megvillantása. Ki kell szolgálni azt a réteget is, akik a sportautózás élményét a kabriózás szenvedélyével szeretik kombinálni.

Vélemény, hozzászólás?