Kamionnal a Ferrari ellen: esélytelen?

Irreális gyorsulási verseny: Ferrari 360 vs Volvo Truck

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lássuk, van-e esély bibrid haszonjárművel a V8-as Ferrari ellen négyszáz méteren.

Két őrült svéd feszül egymásnak a videón látható gyorsulási versenyen, és a nyitókép alapján azt gondolnánk, egyik azért jóval őrültebb a másiknál: hogy jut eszébe valakinek kiállni kamionnal egy Ferrari 360 Spider ellen?
Nos, a nagydarab, szakállas, szemüveges Boije Ovebrin, azért nem egy leselejtezett Hungarocamion járművel áll rajthoz, hanem Mean Green névre keresztelt hibridhajtású Volvo versenykamionjával. A szörnyeteg motorterében található 16 literes biturbó erőmű teljesítménye 1900 lóerő, amit egy 200 lovas villanymotor is támogat, így pedig már korántsem esélytelen a V8-as Ferrari kabrióval szemben. Hogy ki nyeri a versenyt? Az igazat megvallva nem tudjuk, mert a célvonali áthaladást nem látjuk oldalról, de nagyon úgy tűnik, hogy minimum fej-fej mellett teljesítették a távot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 11:26
    Permalink

    Pedig olyan egyszerű a képlet. Adott X jármű A kilóval, adott Y jármű B kilóval. Ha fej fej mellett értek célba, akkor a NEHEZEBB autó motorja sokkal jobb 🙂 Ilyen egyszerű…

  • 2017.10.31. at 11:26
    Permalink

    Amit a legjobban sajnálok, hogy az útra átvitt forgatónyomaték soha nem derül ki. A lóerő-mizzéria annyira eltúlzott lett mára sajnos, hogy sokszor megfeledkezünk az igazi különbségekről: a forganyomatékról. És abból bizony a kamionnak mindig jóval több van, hogy elbírja a vonszolt súlyt. Ezért is lehet könnyebben driftelgetni egy kamionnal (simán elfogratja a kerekeket a nem tuningolt gép is), meg a gyorsulása is jóval másabb az alap kamionnak, mint az alap autóknak.

Vélemény, hozzászólás?