Káoszba torkollik az autók műszaki vizsgáztatása

Már van, ahol egy hónapot kell várni a műszaki vizsgára

Június végén lejár a járványügyi veszélyhelyzet miatt hirdetett moratórium az autók műszaki vizsgájára. Így kevesebb, mint egy hónap alatt közel egymillió autót kellene levizsgáztatni, ami lehetetlen küldetés.

Hónapok óta figyelmezteti a rendőrség és a sajtó is az autótulajokat, hogy már csak június végéig érvényesek a veszélyhelyzet alatt lejárt műszakik, de nagyon sokan halogatták a vizsgáztatást, ezért most kezd káosz kialakulni. Az Infostart.hu megkereste a Magyar Autóklubot, ahol Sipka Gábor, a szervezet főtitkárhelyettese elárulta, hogy lehetetlen feladat előtt állnak a vizsgaállomások, de mindent megtesznek, hogy a lehető leghamarabb levizsgáztassák az autókat. Rámutatott, hogy a MAK hosszabb nyitvatartással, extra műszakkal készül 44 vizsgaponton, ám „kilencszáz-valahányezer” autó fut lejárt műszaki vizsgával, ezt pedig nagyon nehéz kezelni. Ráadásul sok autó esetében drága és hosszabb folyamat lesz a vizsga, mert a koronavírus járvány alatt sokan elhanyagolták autójuk karbantartását. Sipka Gábor elmondta még azt is, hogy összesen 1400 állomáson lehet az országban műszaki vizsgát csináltatni, de ahogy fentebb is említettük, kevesebb mint egy hónap alatt a majdnem egymillió autót képtelenség levizsgáztatni. Ezért júliusban sokan a megfelelő papírok nélkül maradhatnak, és nem használhatják majd a járművüket, de ha mégis megteszik, akkor súlyos bírságot kockáztatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?