Kecskemétről Ferihegyre megy számos Mercedes

Partneri együttműködést kötött a Budapest Airport és a Mercedes-Benz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egységesíti autóflottáját a Budapest Airport Zrt. Olyan gyártót kerestek, amely hosszú távú, megbízható partner lehet. A Mercedes nyert.


Aki gyakorta repül Ferihegyről, az bizony láthatja, hogy számos gyártó különféle modelljeiből áll össze a reptéri autópark. Ráadásul csak a kiszolgálójárművek vannak szem előtt, a még több gyártótól származó dolgozói és vezetői autók nem is jelennek meg a kifutón. Idén aztán arra az elhatározásra jutott a Budapest Airport Zrt., hogy egységesíti flottáját, a jövőben egyetlen gyártótól vásárol.
Olyan gyártót kerestek, ami hosszú távú, megbízható partner lehet és a lehető legtöbb kategóriában ki tudja szolgálni az igényeket. A Mercedes nem csak azért nyert, mert itthon is gyárt, azaz az vásárlások egy részével a hazai munkavállalókat is támogatja a repülőtér, hanem azért is, mert a flottában már meglévő Mercedesek igen megbízhatónak, strapabírónak bizonyultak. Van olyan jármű - aktív, napi szolgálatban, ami már több mint 800 ezer kilométert futott eredeti motorjával és váltójával. A márka fanatikusai rögtön kontrázhatnak: ebben semmi különös nincs.
Mostantól tehát csakis Mercedesekkel bővíti, illetve frissíti autóflottáját a Budapest Airport Zrt. Természetesen nem egyszerre, hanem több ütemben. A hamarosan érkező flotta egy részét az idén megújult kecskeméti B-osztály teszi ki. Az autópark új tagjai a legkorszerűbb motorokkal és az azokat szabályozó rendszerekkel jelentősen csökkentik majd a flotta károsanyag-kibocsátását, ezzel az új járművek még jobb eredmények elérésében támogatják a Budapest Airportot környezetvédelmi törekvései terén. A ferihegyi reptér üzemeltetője 2014 augusztusában jelentette be, hogy hosszú távú intézkedéseinek köszönhetően 15%-kal sikerült csökkentenie környezeti terhelését, a széndioxid kibocsátás mértékét. Az új Mercedes-Benz flottával ez az érték a jövőben tovább javulhat. Mint minden új személyautó esetében 4 év, vagy 120 000 kilométer eléréséig díjmentesen végzi a reptéri autók időszakos átvizsgálását és karbantartását a Mercedes.

Az együttműködés kezdete egyébként korántsem jelenti a Mercedes-Benz debütálását a budapesti repülőtéren. A legnagyobb magyar légikikötő működésének eddig is szerves része volt a csillagos márka. A speciális kiszolgáló járművek között eddig is megtalálható volt több különböző kategóriájú modell, mint például az Actros, az Unimog, vagy éppen a Sprinter. Mercedes mentőautók, tűzoltóautók, hóeltakarító-járművek, különféle kialakítású buszok mind-mind járkálnak már évek, évtizedek óta nap mint nap a ferihegyi kifutókon.
Hirdetés
Üzleti titok, hogy a repülőtér mekkora kedvezménnyel kapja a Mercedeseket, az viszont nem az, hogy a márka a jövőben exkluzív megjelenést kap a várótermekben. Ha a flottába még nem is érkezetek meg az új Mercedesek, az utazók már találkozhatnak egy-egy demonstrációs példánnyal az indulási oldalon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?