Kémfotók után immár gyári forrásból is publikus a Skoda Rapid

A Skoda Rapid hivatalosan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár már kétségbe nem vonható módon működő, tesztelés alatt álló Rapidokkal is rendelkezik a Skoda, az első hivatalos bejelentés csak rajzokon mutatja az új kompakt modellt.


Előre is elnézést kérünk, nem sok újdonságot tudtunk meg a Skoda Rapid gyári rajzai által. A kémfotókon (Csehországból és a Nürburgringről) már többször, s a nürburgringi tesztről mozgásban, videón is látott - szedánként emlegetett, ám hátsó ablaktörlője miatt ötajtósnak tűnő - újdonság a hivatalos információk szerint is a Fabia és az Octavia közötti űrbe érkezik.
Hirdetés
Hossza állítólag 4,5 méter (az Octaviáénál mindössze 7 cm-rel kevesebb), tengelytávja 2,6 méter (az Octaviáé 2,58). Talán a VW-konszern moduláris, MQB-padlólemeze adja majd alapjait, de feltételezhető az is, hogy az újdonság nem feltétlenül lesz újdonság, hanem a kifutó Octavia is lehet, s míg a közönség már hónapok óta vele van elfoglalva, a Skoda egy vadonatúj, mérteivel már valóban érezhetően nagyobb Octaviát húz majd elő bűvészzsebéből.
A cseh márka alsó-középkategóriás modelljei ezáltal két útra, a józanabb méretű Rapidéra és a még feljebb emelendő Octaviáéra térhetnek. A Rapid motorpalettája a worldcarfans.com információi szerint nem fog 2,0 literesnél nagyobb egységeket tartalmazni. Szerintünk akkorából is legfeljebb szerényebb teljesítményű dízelt, hiszen a Skoda nyilván meg kívánja tartani az Octavia felsőbbrendűségét, így a benzinesek körében legfeljebb 1,4, a dízeleknél 1,6 literes turbós egységeket tartanánk reálisnak a Rapid motorterében.
Hogy végül miként lesz, azt már nem is olyan sokára, a szeptemberben nyíló Párizsi Autószalonon megtudhatjuk, év végére pedig akár már a hazai kereskedésekben is elérhetőnek ígérkezik a formájával az Octaviára hajazó, de annál szerényebb mérete és ára miatt slágergyanús Skoda, melyet jövőre már a kínai vevők is megkapnak majd. Érdekesség, hogy míg India a Fabiára hasonlító, kisebb méretű Rapidot kap, Kína - a jelenlegi információk szerint - az európaival formailag teljesen egyezőt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?