Kémfotókon a jövő M-es BMW-i, a hibrid logó sem lesz már idegen

Klasszikus, illetve plug-in hibrid BMW sportmodellre is lehet számítani

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW M divízióját ismerve erőből és élményből nem lesz hiány, így a hibridség ellenére sem lesz Toyota Prius az M5-ből, az old school vonalat az M2 viszi tovább.

München környékéről érkeztek a legfrissebb kémfotók, ahol két izmos BMW-t is a közúton próbálgatnak. A kisebb modell a BMW M2, amiről már az idén lerántják a leplet. A combos kupé bemutatásával nem várnak sokat, a G42 gyári kódra hallgató kettes BMW gyártása szeptemberben indult. Az M2 egyelőre álruhában próbál elvegyülni, de azért néhány részlet már most felfedezhető. A tükrök rögtön lebuktatják a sportmodellt, azok az M GmbH-ra jellemző módon csücsköt növesztettek a karosszéria felé, ami az aerodinamikát szolgálja.
Hirdetés
Ahogy az lenni szokás, sportosabb, nagyobb nyílásokkal rendelkező lökhárítót kap az M2, de a BMW vesék mérete nem lett túlzó. Az erőforrás valószínűleg az M3/M4 sorhatos blokkja lesz, némileg kevesebb lóerővel. A kifutó M2 Competition kicsivel 400 lóerő felett teljesít, így valahonnan innen indul majd az új generáció leggyengébb M-je, ami tisztes távolságból figyelheti az M3 480 lóerejét. Az új M2 klasszikus irányba kacsintgat, pletykák szerint kizárólag hátsókerékhajtással, elektromos rásegítés nélkül, alapáron manuális váltóval érkezik a kis kupé. A nagyobb M5 is hasonló cipőben jár, de a premier dátumát 2024-re teszik. Ebben az esetben érthető a távoli bemutatkozás, mivel még a normál ötös generációváltása sem történt meg. Az új M5 az M2-vel ellentétben nem atlétatrikóban, hanem öltönyben érkezik, azaz a plug-in hibrid hajtással próbál jólneveltnek tűnni. A zöld rendszám és az elektromos suhanás ne tévesszen meg senkit, szörnyű teljesítménnyel érkezhet a közepes luxusszedán. A brit CAR magazin szerint a V8-as blokk mellett két villanymotor is helyet kap, a maximális teljesítmény 750 lóerő körül alakulhat.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?