Később érkeznek a Németországban gyártott Teslák

A Tesla nem tudja az ígért időben szállítani a Németországban készült Model Y-okat

Állítólag több vásárló is arról kapott értesítést, hogy nem fog az ígért időpontban megérkezni a Németországban gyártott Tesla Model Y Performance. Az érintett darabokat egyébként mostanában kéne átvenniük a tulajdonosoknak.

Különböző Tesla fórumokon - mint például a TFF és a Drive Tesla - is felbukkantak olyan posztok, amelyek szerint egyes tulajokat a kiszállítás csúszásáról értesítettek. A hivatalos hírek szerint a gyár nemrég érte el a heti 1000 autós mérföldkövet, a számok pedig tovább nőnek, hogy minél kevesebb ideig jelentsen bevételkiesést, amíg nem teljes kapacitáson termelnek. Ha valóban késnek a kiszállítással, akkor bizonyára valamilyen problémával szembesültek, a vásárlók beszámolói szerint a késéseket egy hajtáslánc-problémával indokolták és a várható szállítási időt július közepére módosították.
Hirdetés
A néhány ezer darab, már kiszállított, Németországban gyártott Tesla Model Y Performance esetében is lehetséges, hogy fennáll a hiba, a fórumokon ugyanis olyan tulajok is jelentkeztek, akik már megkapták az autójukat. Köztük többen is jelezték, hogy a hajtással olyan probléma lépett fel, ami miatt a javítás befejeztéig nem tudják használni a frissen átvett autójukat. Közel sem biztos viszont, hogy valóban összefügg a két eset, hivatalos visszahívást ugyanis nem rendelt el a gyártó. A csúszás valószínűleg a későbbre ígért Performance példányok, illetve a Long Range AWD változatok kiszállítási idejét is tovább tolja majd néhány héttel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?