Készül a Volkswagen olcsó villanyautója!

A Volkswagen ID.2 és a következő villany-Golf műszakiságát tesztelik a hóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre közelebb ér a Volkswagen olcsónak, elérhetőnek szánt villanyautó-platformjának bemutatkozása, amelynek első fecskéje valószínűleg ID.2 névre hallgat majd. Már javában folynak a tesztek, íme néhány kémfotó a zord próbákról.

Jelenleg a Volkswagen ID. kínálata nem foglal magában kisebb, városba szánt autókat. Mindez 2025-ben változhat meg, amikor a Volkswagen ID.2 villanyautó a Polo méretosztályában mutatkozik be. Ennek egy korai prototípusát csípték el az északi sarkkörnél téli teszten az Automedia munkatársai.
Hirdetés
Természetesen ez még nem egy "valódi" ID.2, hanem egy jelentősen lerövidített ID.3 karosszéria a leendő kisautó műszaki alapjaira pakolva, ugyanez a technika hajtja majd a Cupra Urban Rebel modellt is a VW tervei szerint. A jelenlegi ID. modellekkel ellentétben ez a platform azonban elsőkerék-meghajtással érkezik. Az ID.2 hosszútávon le is váltja a jövőben a Polót, ráadásul egy nagyobbra duzzasztott karosszériával a Golf elektromos utódja is ezeken az alapokon készülhet a legújabb pletykák szerint. Állítólag a T-Cross modellnek is ez a platform jelenti a vesztét, hiszen a pletykák szerint az ID.2 után a SUV küllemmel felvértezett ID.2 X is érkezik majd 2025-ben vagy 2026-ban. Az ID.2 ráadásul a Volkswagen elérhetőnek szánt villanyautója lesz, amelyet állítólag 25 ezer Eurós, tehát jelenlegi árfolyamon nagyjából 9,6 millió forintos indulóáron kívánnak majd bevezetni a piacra. Ez olcsóbb lenne, mint a jelenleg kapható, alapáras Golf. Hogy ebbe az árba mennyi extra és milyen méretű akkucsomag fér majd bele, azt biztosan még valószínűleg a mérnökök sem tudják, ám a pletykák 50 és 80 kilowattóra közé jósolnak, ami akár 400 kilométeres hatótávot is lehetővé tenne.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?