Két lóra tesz a Volkswagen az új Amarok belterével

Mind a hagyományok hívei, mind az innováció rajongói örülhetnek a Volkswagen Amarok középkonzoljának

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az örök kérdésben foglal középállást a Volkswagen az új Amarokkal: érintőképernyő vagy hagyományos gombok? Szerintük mindkettő!

Igyekszik borzolni a kedélyeket a Volkswagen az új Amarok leleplezése előtt, már a második információmorzsát tették közzé. Ezúttal a beltérről, annak is a középkonzoljáról árultak el részleteket, melyek alapján a pick-up második generációja igyekszik megfelelni az egyszerű, de nagyszerű megoldások híveinek, ugyanakkor a rengeteg technológiai újításról sem mondanak le. Meglátjuk, mi sül ki ebből, de van rá esély, hogy egy példaértékű kompromisszumot hoz a platós a megosztó vitában a fizikailag lenyomható gombok és az érintőképernyők között.
Hirdetés
A rövid ízelítővideóból megtudhatjuk, hogy hangsúlyos, a dizájn fontos részét képező, nagyobb méretű gombok kerülnek a középkonzol közepére. Önmagában ez még nem jelentene sokat, de a Volkswagen elmondása szerint ezek gyors elérési útvonalat biztosítanak az infotainment rendszerben a leggyakrabban használt funkciókhoz, mint például a klíma vagy a navigáció. Hasonló megoldást persze más gyártónál is láthattunk már, de a Volkswagennél viszonylag újnak hat ez a megközelítés, ráadásul ez szakítást is jelent a legújabb ID. modellek elrendezésével, ahol szinte alig maradt bármiféle fizikai billentyű középen.

A gombok nem csak jól láthatók és könnyen nyomhatók, tapintásuk is prémium hatást kelt a gyémántmintázatú bevonatnak köszönhetően, ami nem mellesleg munka során is praktikus, hiszen kevésbé csúszós.

Mindezeken felül a Volkswagen nagy hangsúlyt fektetett a gombok elrendezésére is, állítólag oda kerültek, ahova a sofőr intuitívan is nyúlna. A központi képernyő pedig - Volkswagenben először - állított tájolású lesz, ami az okostelefonok használóinak szintén ismerősebb hatást kelt. Persze nem csak a gombok puszta jelenléte és a képernyő tájolása jelenti az új Amarok újdonságait, több mint 20 vezetéssegítő rendszert is kap a pick-up, ami a korábbi modellben még nem volt elérhető. Az autó orrát félig-meddig már felfedte a gyártó, a hátsójáról sokat még nem tudunk, bár egy pick-upnak ez a legkevésbé izgalmas része. Annyit azért leszögeztek, hogy hatalmas Amarok felirat fog ott díszelegni. A teljes leleplezésre sem kell már sokat várni, egy hét múlva, július 7-én online lesz a bemutató. A piac nagy várakozásokkal tekint a modell elé, az előző generáció ugyanis magasra helyezte a lécet: Európában, Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és az óceániai régióban tíz év alatt több mint 830.000 darabot adtak el belőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?