Hirdetés

Kikerülésre is képes az új Volvo XC60 vészhelyzetben

Új sofőrsegédekkel debütál Genfben a Volvo XC60

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három új vezetést támogató rendszer segít abban, hogy még nagyobb biztonságban utazzunk az új Volvo XC60-ban. Mutatjuk az újdonságokat!

Továbbra sem mutat magából többet a Volvo XC60, azt viszont már tudjuk, hogy az új generációban három új aktív biztonsági berendezés is segíti a vezetőt

A Volvóról évtizedek óta köztudott, hogy az egyik legbiztonságosabb autómárka. A svéd acéloknak köszönhető passzív biztonság mellett az aktív biztonsági berendezések is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb személyi sérüléssel járó baleset történjen a világ útjain. “Csupán Svédországban mintegy 45 százalékkal csökkent a ráfutásos ütközések száma, köszönhetően az ütközésre figyelmeztető, automatikus fékezésre képes biztonsági rendszerünknek. Az XC60 fedélzetén debütáló aktív kormányzás-támogatási és kormányerő-rásegítési rendszerek bevezetésével újabb fontos lépést teszünk előre az elkerülhető ütközések megelőzése terén. – mondta el Malin Ekholm, a Volvo Cars biztonsági központjának igazgatója.

Hirdetés

Nincs új modell új biztonsági extrák nélkül, a második generációs XC60-ban három újdonság is megjelenik. A City Safety rendszert aktív kormányzás-támogatással egészítették ki, amely képest arra, hogy bizonyos esetekben átvegye az irányítást és megakadályozza az ütközéseket. 50-100 km/órás tartományban a rendszer kikerüléssel segít megelőzni a járművekkel, gyalogosokkal vagy nagytestű állatokkal való ütközést.

Ezen kívül egy frontális ütközést elkerülő rendszer is beépítésre került, amely 60-140 km/h között működőképes. A sávelhagyásra először hangjelzéssel figyelmeztet, ha nincs beavatkozás, akkor pedig automatikusan visszakormányoz, megakadályozva ezzel az ütközést. A harmadik újdonság a holttérfigyelő rendszer, amely már nem csak jelez, ha a holttérben autót lát, segít is elkerülni a velük való ütközést. Egyértelmű, hogy az új XC60-ban debütáló friss rendszerek újabb lépést jelentenek az önvezető autók felé.

Hirdetés

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 21:13
    Permalink

    ” Kikerülésre is képes az új Volvo XC60 vészhelyzetben ” 😀 😀 nahát ki gondolta volna , hogy eddig nem volt képes szerencsétlen Volvo tulaj kikerülni semmit … most már értem miért mentek árkon bokron át egyenesen előre >>>> nem volt benne kormány amit eltekerhettek volna vészhelyzet esetén . Én naiv meg azt hitem , hogy szerelnek a Volvokba kormánykereket amit szerencsétlen vezető ha már tekergetni nem is tudja hogy kikerülhesse az akadályt legalább a kis nyomógombos pöcköket nyomkodni tudta volna rajta .

Vélemény, hozzászólás?