Kínai partnerekkel fejleszti új motorcsaládját a GM

Új Ecotec motorcsaládot fejleszt a General Motors

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Ecotec-motorok második generációja három év múlva kerülhet piacra.


A GM bejelentette, hogy három éven belül piacra dobja kis hengerűrtartalmú egységekből álló új Ecotec motorcsaládját. A lépéssel szeretnék egyszerűsíteni a gyártási folyamatokat azáltal, hogy három különféle sorozatot gyúrnak össze eggyé, ami a motorok globális felhasználását és a különféle alkatrészek cserélhetőségét is elősegíti.
Az új benzines Ecotec-családban három- és négyhengeres, 1,0 és 1,5 liter közötti hengerűrtartalmú motorokat találunk majd, mindegyik könnyű építésű lesz, és a közvetlen befecskendezés, vagy a turbófeltöltés mellett többféle üzemanyaggal is működtethetők lesznek. Gyártóhelyük pedig részint Szentgotthárd lesz.
Keményen dolgozunk az elektromos járműveken és egyéb technológiákon is, de pillanatnyilag a legfontosabb, hogy tovább folytassuk a belsőégésű motorok működésének optimalizálását” – nyilatkozta Jim Federico, a cég kisautókért és elektromos járművekért felelős igazgatója.
A GM ázsiai partnereket választott a motorfejlesztéshez, a munkában részt vesz a Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC), a Shanghai General Motors (SGM) és a Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC). A gyártó bejelentése szerint az új Ecotec sorozatot sokféle autótípusban, szerte a világon alkalmazni fogják az évtized második felében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?