Kínára kacsint a Suzuki legújabb koncepciója

Suzuki Authentics: formás SX4 szedán Kínából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Sanghaji Autószalonon mutatkozott be a Suzuki legfrissebb, természetesen a kínai vevőkre kacsintó - nem meglepő módon négyajtós - és egészen formás kompakt limuzinja.

A hónap elején sejtelmes fotókon már láthattuk a Suzuki Authentics Concept vonásait, most pedig a Sanghaji Autószalonon teljes valójában be is mutatkozott a tanulmányautó. Méreteit, részletes adatait továbbra sem ismerjük, ám az már nem titok, hogy Kínában gyártandó, ott már jövőre megjelenő alsó-középkategóriás, a fotók alapján egész formás szedánt vetít előre, mely műszaki elemeivel a Genfben debütált új SX4 crossoverrel rokon.
Motorja is onnan származhat, a kínai piacon minden bizonnyal csakis az 1,6 literes, 120 lóerős benzinessel lesz kapható, abban pedig egyelőre csak reménykedhetnek a hazai suzukisok, elsősorban a kereskedők, hogy a formás szedán Európába is érkezik majd. Ha igen, minden bizonnyal a továbbra is esztergomi gyártású ötajtósnál említett, szintén 1,6 literes dízelt is megkapja majd.
Hirdetés
Bár a tanulmányautó méreteiről még nincs információ, mivel a meredekhátú SX4 is 4,3 méter hosszú, az ahhoz mérten jó eséllyel tengelytávjával is hosszabb Authentics, illetve a belőle születő szériamodell jó eséllyel 4,5 méteren túlnyújtózó lesz, magassága pedig szerényebbnek ígérkezik. Míg a szedán gyártása Kínában is csak 2014 végén várható, az SX4-alapú, Kína számára épített S-Cross - szintén a Suzuki kínai üzemében - már idén, az esztergomi termeléskezdéssel egy időben gyártásba kerülhet. A párhuzamosan indított kínai/európai termelés pedig akár azt is sejtetheti, hogy jövő év végére az öreg kontinensen is megjelenik majd az új négyajtós.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?