Kisméretű SUV-t hoz jövőre a Hyundai, Bayon lesz a neve

Bayon néven érkezik a Hyundai legkisebb szabadidő-autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eddig is jól szerepelt a népszerű SUV szegmensben a Hyundai, de jövőre még egy modellel neveznek.

Eddig sem aprózta el a kelendő SUV szegmensre célzást a Hyundai, hiszen a Konából rögtön belső égésű motoros, öntöltő és konnektoros hibrid, de még elektromos verziót is kínálnak, a legnépszerűbb Tucson az imént mutatkozott be hazánkban is, de a csúcsverzió Santa Fe sem mondható öregnek, és akkor még említhető az üzemanyagcellás Nexo is. A jövő év első felében még egy versenyzőt hoznak: Bayon néven érkezik belépő SUV-juk, kifejezetten városi, B-kategóriás mérettel.

Nem meglepetés, hogy a legújabb Hyundai SUV is egy településről kapta a nevét.

A Tucson neve egy arizonai várostól ered, a Santa Fe pedig új-mexikói kötődéssel bír. Szintén amerikai nevet kapott a Kona (Hawaii egyik kerületéről), míg a Nexo nevét a Dániában, Bornholm szigetén található Nexø üdülőváros ihlette - utalva arra, hogy az üzemanyagcellás modell elsősorban a Skandináv piacok számára lehet érdekes. Bayon szintén egy európai település, ezúttal Franciaország dél-nyugati részéből. Nem titok, elsősorban azért kapta ezt az elnevezést az érkező kis SUV, mert ezt a modellt leginkább az öreg kontinens piacának szánják. Életvidám karakternek ígérik, hiszen az Atlanti-óceán partja és a Pireneusok között fekvő Bayon város a kirándulók és a hajózni vágyók körében egyaránt közkedvelt helyszín. Az újdonságról nevén túl mindössze egy sejtelmes részletfotót mutatott a Hyundai, ez alapján a márka mai modelljeitől megszokott merész vonalakkal várható a jövőre debütáló Bayon is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?