Kiszivárgott a ráncfelvarrott Mercedes-Benz GL, ami már GLS

Idő előtt került nyilvánosságra a Mercedes GLS fotója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-Benz hamarosan piacra dobja a legnagyobb SUV-jának, a GL-nek 2016 évi változatát, amely nevet is vált. Az újdonsült GLS-ről néhány kép idő előtt kiszivárgott.


A német gyártó a jövő évben modellfrissítéssel rukkol elő legnagyobb SUV-jánál. A mostanáig GL néven futó modell új nevet is kap 2016-tól, akkortól ugyanis GLS néven található majd meg az árlistákban és katalógusokban. Ahogy az idő előtt kiszivárgott képek mutatják, lényegesen átalakult az autó eleje. Az új, LED-es menetfénnyel felvértezett lámpatesteken kívül átrajzolt lökhárító, nagyobb légbeömlők, módosított hűtőrács és nagyobb méretű Mercedes embléma található.
Hirdetés


A hátsó lámpák 3D-s megjelenést kapnak, továbbá a diffúzor is átalakul. Az autó oldalán nem fedezhetünk fel érdemi módosítást, ami nem is csoda. Egy ráncfelvarrás során nem alakul át a teljes forma, csupán egy-két részleten módosítanak. A jelenlegi információk szerint a GLS idén decembertől lesz rendelhető, a kínálat csúcsát az GLS 63 AMG modell fogja képviselni. Az 5,5 literes V8-as duplaturbós 557 lóerőre lesz képes, amelyhez 700 Nm forgatónyomaték társul. Lesz egy még erősebb S változat is, amely 585 lóerőt és 760 Nm-t produkál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 11:44
    Permalink

    Igen, lassan értelme is lesz a modellnekeknek, bár így sem elég a három betű, ahogy ezt a GLE nél látjuk (Az új X6 ellenfél és az ML új kódja is GLE).

    Azért csak halkan jegyzem meg, a GLS nem annyira az S osztály rokona, mint a Grand Charokeenak…

Vélemény, hozzászólás?