Klasszikus olasz verda született újjá Legóból

Lamborghini Countach építőkockákból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nyolcvanas évek legendás Lamborghinijét építette újjá Lego-kockákból, 1:18-as méretarányban egy német rajongó.


A Miura után és a Diablo előtt, 1974-től 1990-ig gyártotta a Lamborghini a V12-essel hajtott, akkoriban a Bertone stúdióban dolgozó Marcello Gandini által tervezett Countach típust: a merész vonalvezetés, a felfelé nyíló szárnyas ajtók és az élőben kevesek által hallott, de mindenki által elképzelt V12-es hangzás korának egyik legkívánatosabb gépévé tették, autóskártyák és szerelőműhelyek falának sztárja volt.
Countach (ejtsd: kuntás): a Lamborghini szokásaival ellentétben eme típus neve nem bikával kapcsolatos, hanem piemonti nyelvjárásban egy lelkesedést, csodálatot kifejező szó. Általában férfiak használják, általában gyönyörű nők láttán. A legenda szerint Nuccio Bertone kiáltott fel így, amikor először meglátta a Project 112 terveit a stúdióban.
Hirdetés
A legendás autót most az Eurobricks.com weboldal Polo-Freak néven alkotó német tagja építette újjá 1:18-as méretarányban, kizárólag Lego-elemek felhasználásával. Az alkotó nem siette el az építést, hiszen még 2007-ben kezdte el megtervezni, hogy hány építőkocka és milyen elrendezésben kell majd a klasszikus sportkocsi megépítéséhez, majd három évvel később kezdte el összevásárolni a szükséges elemeket. Ezután jött az építés, ami már sokkal gyorsabban ment, mint az előkészületek, hiszen az elkészült tervek alapján már csak két hétre volt szükség, hogy felépüljön a Lego Countach.
Nem tudjuk, hány építőkockából áll az alkotás, de részletgazdagsága lenyűgöző, akár a hátsó szárnyra, akár az autó védjegyévé vált oldalsó légbeömlőkre nézünk, de ami még elképesztőbb, hogy a bukólámpa valóban nyitható. Gratulálunk a lelkes építőnek!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?