Kompakt SUV-val rukkol elő a Volvo

Nyáron mutatkozik be a Volvo kompakt SUV-ja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A svéd gyártó szerint az egyik legsikeresebb modelljük lehet az új XC40. Rajta kívül további SUV-ok érkeznek, frissül a 40-es széria is.


A Volvo kutatás és fejlesztés részlegének vezetője, Henrik Green elmondása alapján a svédek új kompakt méretű SUV modellje, az XC40 még az idei évben bemutatkozik. A CMA platformra épülő szabadidőautó a BMW X1 és az Audi Q3 közvetlen versenytársa lesz. Mivel ezen szegmens eladásai folyamatos növekedést mutattak, ezért úgy gondolta a Volvo, hogy ebből ők sem akarnak kimaradni. Green szerint nagy az esély arra, hogy az új modell a Volvo palettájának egyik legsikeresebb modellje lesz.
Hirdetés

Azt is megtudtuk, hogy az XC40 debütálása után a 40-es sorozat is frissül. Elsőként a V40 modell érkezik, később pedig nem kizárt, hogy az S40 is visszatér. Ezen felül további SUV modellek megjelenése várható. Az XC40 online formában nyáron mutatkozik be, ősszel pedig a Frankfurti Autószalonon már a valóságban is látható lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?