Lamborghini Urus vs. Jeep Cherokee Trackhawk. Melyik a gyorsabb?

Kompresszor a duplaturbó ellen, Amerika vs. Európa egy aszfaltcsíkon. Szerinted ki nyer?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Annál különbözőbb nem is lehetne két SUV, mint a Lamborghini Urus és a Jeep Cherokee Trackhawk. Lássuk, hogy a drágább olasz mennyit ér egy aszfaltcsíkon szemben a nyers erővel!

Amerikában még mindig aktívan imádják a gyorsulási versenyeket, a negyedmérföldes aszfaltcsíkokat és a Hennessey saját pályát is fenntart azért, hogy tesztelhessék a fejlesztéseiket. Most két teljesen gyári autót mértek össze negyed mérföldön, amiken később átalakításokat fognak végezni. A verseny kontrasztja mondhatni, hogy óriási. Az egyik oldalon a hazafi, egy Jeep Cherokee Trackhawk 6,2 literes kompresszoros V8-assal, 707 lóerővel és 875 Nm nyomatékkal, összkerékhajtással, 3,5 másodperces 0-100-as sprintidővel és 11,6 másodpercen negyed mérföldes futással, 187 km/h-s kilépő sebességgel. Hogy ki az ellenfél?
Hirdetés
Egyenesen Európából érkezett a kihívó, a luxus sport SUV-k jelenlegi királya, a Lamborghini Urus. Motorja szintén V8-as, de két turbó lélegezteti, teljesítménye 650 lóerő és 850 Nm nyomaték, gyorsulásban pedig nagyjából ugyanolyan értékeket mutat fel, mint a Cherokee. Az első futamon a Trackhawk jobban startolt el, szinte azonnal egy autóhossznyi előnyre tett szert, viszont a célvonalig utolérte, sőt, meg is előzte az Urus. A második futam kicsit élesebbre sikerült, a rajt nagyon hasonló és az Urus csak félautós hosszt vert rá a Trackhawkra. A verseny nagyon éles, fej-fej melletti küzdelem, amiben vélhetően a különböző súly is közrejátszott, nem beszélve a gyorsabb váltóról a Lamborghini esetén. De itt a teljes verseny, a hangerőt ne felejtsétek el feltekerni!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?