Láttad már a Lexus autótetováló versenyének győztesét?

Lehet, hogy divatba hozza a Lexus az autótetoválást?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nyilvános pályázatot írt ki a Lexus egy újabb UX különleges testfestésére. A beérkezett pályamunkák közül a győztes tervét a valóságban is elkészítették.

Akkora sikert aratott a Claudia De Sabe tetováló művész által „szétvarrt” Lexus UX, hogy a márka pályázatot írt ki egy újabb autó tetoválására. A beérkezett pályaművek közül Kyra Cleeton munkája lett a befutó. Cleeton maga is grafikus, és az elkészült autót életnagyságban látva úgy vélte, hogy „az UX karosszériája életre kelti a munkáját.” Az amerikai indián őslakosok törzsi jelrendszere ihlette a tetkóját, a döntőben pedig hét másik önjelölt művész alkotásával kellett megmérkőznie, ahol a szavazást egyenes kieséses rendszerben, a Facebookon és az Instagramon tartották. A 19 éves Kyra művét természetesen élőben is megkapta a kasztnijára egy UX. A mintát egy speciális fóliára vitték fel, majd rásimították az autóra. Természetesen az indián motívumok nem csupán véletlenszerűen szerepelnek az alkotáson, mindnek jelentése van. Az álomrabló például olyan talizmán, amely az indián hitvilág szerint megóv a rossz álmoktól.
Hirdetés
A nyilak többféle üzenetet is hordozhatnak attól függően, hogy merre mutat a hegyük. Ha balra, akkor a gonoszt hivatottak elijeszteni, amikor pedig jobbra, akkor a védelmet jelentik. A lefelé mutató nyílvessző a békét szimbolizálja. A fejdísz a bátorságot és az erőt testesíti meg. Népszerű elem a farkas is, amely az indián őslakosok számára az erős vezetői hajlamot és a spirituális állatvilágot jelképezi. „Kyra munkája megérdemelten lett győztes, hiszen a Lexus UX fémkarosszériáján remekül valósította meg a hagyományos testfestő művészet trükkjeit” – mondta el Scott Brownlee, a Lexus PR és közösségi média igazgatója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?