Látványos limuzint villantott a Volkswagen

Kínában még viszik a limuzinokat, debütált az új VW Lamando L

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezzel a formatervvel akár Európában is sikeres lehetne, a Volkswagen Lamando L, persze csak akkor ha az öreg kontinens vásárlói el mernék engedni a SUV-ok kezét.

Csak egy lélegzetvételnyi szünet telt el az új Ford Mondeo bemutatása után, majd jött a Volkswagen és a nagyközönség elé tárta a Lamando L következő generációját, ami jól mutatja, hogy Kínában még egyáltalán nem áldozott le a lépcsőshátú modellek csillaga. Akik kedvelik ezeket a modelleket, most biztosan irigykedve tekintenek kelet felé, hiszen a Lamando L is látványos formatervet kapott, pedig lényegében ez egy Jetta, amit a SAIC-VW vegyesvállalat 2014 óta forgalmaz. Formaterve elöl az ID. modellekre emlékeztet, hátul viszont kissé Peugeot 508 utánérzés figyelhető meg. Hosszúsága 4784 mm, szélessége 1831 mm, magassága 1469 mm, míg a tengelytávolsága 2731 mm, tehát olyasmi a viszonya az alapjait adó Jettával, mint ahogy az Arteon viszonyul a Passathoz. Az MQB Evo platformra épülő Lamando érdekességei még a keret nélküli ablakok, valamint a világító emblémák.
Hirdetés
Egyelőre csak egyetlen benzinmotorral elérhető, az 1.4 TSI 150 lóerővel és 250 Nm forgatónyomatékkal mozgatja, az erőt pedig hétfokozatú, duplakuplungos automataváltó juttatja az első kerekek felé. Ezzel 8 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h tempót. Később még várható egy erősebb, kétliteres TSI érkezése is a motorpalettára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?