Le Mans-i hős előtt tiszteleg az új Porsche 911

Itt az új Porsche 911 első limitált szériája

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha valaki, akkor Jacky Ickx mindenképp megérdemli, hogy egy limitált Porsche 911 szériát nevezzenek el róla.

Csodálatos ajándékot kapott Jacky Ickx a 75. születésnapjára és vele együtt a sportautókért rajongó értő közönség is. Méghozzá az aktuális Porsche 911 generáció (992) első limitált szériáját, hiszen a Carrera 4S modellből alakították ki a Belgian Legend Edition változatot. Ickx nevét valószínűleg az F1-es szereplése kapcsán ismerik a legtöbben, ám a belga versenyző a Le Mans-i 24 órás versenyt is többször megnyerte, győzelmet szállítva a Porsche számára négy alkalommal is. Szóval nem véletlenül hálásak Zuffenhausenben, viszont a limitált széria ötlete a belgiumi importőr ötlete volt.
Hirdetés
Az autó színét Ickx ikonikus, kék-fehér bukósisakja ihlette. A külső dizájn jellegzetessége még a versenyző aláírása és a belga zászló a B-oszlopon, illetve a szintén kék-fehér, 20 vagy 21 colos könnyűfém felnik, amelyeken ugyancsak ott virít Ickx aláírása. Az utastérben a szürke cérnával varrt fekete bőr uralkodik, ráadásul a versenyző kézjegye itt is felbukkan, például a kartámaszon. De jutottak még plakettek az ajtóburkolatokra is, illetve az autó kulcsáról sem hagyták le az autogramot. Egyetlen dolog adhat okot csupán okot a szomorkodásra: A Belgian Legend Edition modelleket csak Belgiumban forgalmazzák és csak 75 darabot gyártanak belőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?