Le Mans versenyszínekben a Porsche Macan

A legmenőbb Porsche sajtóautó Szingapúrban keresendő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szingapúrban megtalálták a legjobb módot, hogy kifejezzék a Porsche Macan sportos oldalát. Rádobták a 919 Hybrid és a 911 RSR dekorját.


A Porsche gyorsan kapcsolt, méghozzá a legtöbb konkurensénél előbb. Ők már rég meg merték lépni, amin néhány klasszikus sportautógyár a mai napig vacillál. Természetesen presztízsépítő és legendás sportautóik megtartása mellett, de reagáltak a piaci igényekre: beszálltak az SUV piacra. Városi terepjáróik olyannyira kelendőek, hogy mára a nagyobb Cayenne és a sportosabb Macan a stuttgariak húzómodelljei lettek. Döbbenet, de utóbbi van annyira sportos, hogy még a Porsche gyári FIA WEC csapatának versenydekorja is jól mutat rajta. Az a színkombináció, amivel a 919 Hybrid prototípus és a 911 RSR profi GT-autó a Hosszútávú Világbajnokság futamain versenyeznek, így többek között Le Mans-ban is.
Hirdetés

A sport-SUV versenyautóvá öltöztetése a Porsche ázsiai divíziójának ötlete volt. Csakúgy, mint a gyári versenyautókon, a Macanon is nagy felületen terülnek el a Porsche jelvény sziluettjét formázó pajzsok, amik a jól ismert szürke és vörös színnel törik a kasztni fehér-fekete fényezését. Az alapként használt Macan Turbo egyébként a szingapúri sajtóflotta tagja, és egy finom Performance Package extrával is megtámogatták, hogy 440 lóerőre legyen képes a motortérben található 3,6 literes duplaturbós V6. Így 4 tizeddel gyorsabban tudja le a 0-100-at, mint a Macan Turbo, tehát 4,4 másodperc alatt. Lennénk most szingapúri újságírók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?