Legalább 9 elektromos modellel bővítene a Daimler

Már MEQ néven futnának a Mercedes-Benz elektromosai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Daimler sem vár tovább, 2018 és 2024 között 6 elektromos autó gyártását kezdenék el, később további 3 csatlakozna hozzájuk, új márkanéven.


A Reuters szerint az elkövetkezendő években 6 elektromos autót tervez kigurítani a Daimler, hogy felvegye a versenyt a Teslával és a VW-csoport hamarosan érkező zéró-emissziós autóival. Összesen legalább 9 modellel számolnak a villanyautó-fejlesztések felgyorsításának köszönhetően, hogy a Mercedes-Benz felkészülten várhassa a jövőt. A német Automobilwoche szerint 2018 és 2024 között érkezne a korábban említett első 6 modell. Addig is egy elektromos koncepciót mutat be Párizsban a Mercedes, ami a német márka EV-irányvonalát kívánja bemutatni. Ezek a modellek állítólag egy új MEQ almárkaként futnának, az autók nevei pedig az EQ előtagot használnák. Az EQA, EQB, EQS és EQX neveket már le is védették.
Hirdetés
Szintén a Reuterstől származó infó, hogy a Mercedes-Benz egy plug-in hibrid SUV-ot is felkészít, amiben a hagyományos motor egy üzemanyagcellás elektromos motorral működne együtt. Emissziómentesen 50 km hatótávja lenne. Érkezik továbbá a Mercedes-Benz GLC F-CELL, aminek gyártását 2017-ben kezdik. Míg utóbbi modell alapja a hagyományos hajtásúé lesz, a későbbi elektromos modellek egy teljesen új EVA (Electric Vehicle Architecture) platformot használnának. A Daimler elektromos autói között állítólag egyébként közvetlen ellenfeleket talál majd a Tesla Model S és Model X is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?