Leginkább a buszsávokat nézték, de másért is büntettek

Ismét buszsáv razziát tartottak a rendőrök Budapesten

Két nap alatt 63 intézkedést szült az e héten ismét megtartott budapesti buszsáv-razzia.

Visszatérő esemény a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) szervezésében a buszsáv-razzia, e hétre is jutott belőle. Hétfőn és kedden a buszsávban közlekedőket ellenőrizték. A buszsávban való jogosulatlan közlekedés miatt 62, az ugyanott szabálytalan megállás miatt egy esetben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint hat emberrel szemben szabálysértési feljelentéssel éltek.
Hirdetés
Szabálytalan rakodás, a záróvonal átlépése, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, illetve a megállás szabályainak megszegése miatt tíz esetben szabtak ki helyszíni bírságot, tilos jelzésen áthaladás, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt pedig kétszer közigazgatási bírságot. Két, a vezetéstől elitltott autóssal szemben büntetőeljárás is indult - derül ki az összefoglalóból, ami zárszóként megjegyzi: a BRFK, a FÖRI és a BKK folyamatosan együttműködik a biztonságos, zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében, ezért bármikor számítani lehet buszsávellenőrzésekre a fővárosban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?