Limitált széria a McLarentől az első F1 győzelmük emlékére

Egy újabb csipet sporttörténelem a McLaren műhelyéből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Előszeretettel merít a McLaren a Formula 1-ben elért sikerekből, amikor sportautóinak egyedi szériáit készíti.


Nem annyira vagány, mint a Senna őrült tulaj kérésére megalkotott P1 GTR, de az autósport szerelmeseinek számára így is nagyon különleges a legújabb limitált szériás McLaren 720S. Természetesen ezt is az MSO (McLaren Special Operations) részleg készíti, a belga importőr részére. Persze ebben semmi meglepetés nincs, ha megnézzük az autón látható feliratokat és díszeket.

Az autó oldalán és utasterében is feltűnik Spa-Francorchamps vonalvezetése, ám nem az, amelyiket manapság megszokhattuk (vagy inkább úgy mondom, hogy kénytelenek voltunk megszokni). A még jóval lendületesebb, 1968-as pályavonalat vésték az autóra, illetve a sportülések fejtámláiba, hiszen a McLaren akkor aratta első F1-es győzelmét.

A 720S 'Spa 68' névre keresztelt modellből csupán három darabot készítenek és egyedi fényezést is kikevertek a számára. Az Orange Anniversary bár hasonlít a legendás papaya színre, amelyben a Bruce McLaren vezette M7A versenyautó is pompázott, sokkal inkább narancsos árnyalatú. Emellett a külső dizájn érdekessége még az ötküllős, szaténfekete könnyűfém felniszett
Hirdetés

A limitált szériás modellhez egyedi, Spa 68 felirattal készülő kulcs is jár, valamint sorszámozott plakett és persze az utastérben a karosszéria színével megegyező öltésekkel varrták a bőrfelületeket. A három autóból kettőt már eladtak, szóval már csak egyetlen példányra repülhetnek rá a potenciális vásárlók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?