Limitált szériával búcsúzik a Defender, rögtön hárommal

Így búcsúzik a Land Rover Defender: limitált széria és imidzsvideó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Land Rover rögtön három változatban készítette el a Defender búcsúszériáját. Az ünnepi kiadásokkal gyökereikhez is visszatértek.


Annyi évtized után idén decemberben már tényleg le fognak állni a legendás Land Rover Defender gyártásával. Ősével, a Series sorozattal és a 90/110 típussal együtt már 1948 óta készül, de csak 1990-től hívják mai nevén. Az ikon hamarosan már végleg nyugdíjba megy, utódja puhább lesz nála, de nem rosszabb terepjáró - állítja a gyártó. Addig is három változatban állít emléket a modellnek. Az első a Defender Heritage Edition nevet viseli, és a régi idők Land Roverjeinek stílusjegyeit hordja. A pasztell zöld szín a fehér tetővel nagyon jól hozza a régi, munkagépnek készült Landik hangulatát, a hűtőrács bordázása is az ősére hajaz. Díszplakettjén az áll: HUE 166. Hogy miért? Ez volt a rendszáma az első előszériás, zöld Land Rovernek, amit Huey-nak becéztek.
Hirdetés


Négyszáz példányban készül, augusztustól lehet megrendelni és 90 Hard Top, 90 Station Wagon, meg 110 Station Wagon karosszériával lehet kérni. Csak az utóbbi kettőként lesz elérhető a Defender Adventure Edition, aminek a terepjáróképességére gyúrtak rá: kapott kiegészítő alsó védelmet, meg hozzá Goodyear MT/R gumikat. Belőle hatszázat terveznek, a legtöbb luxust hordó Defender Autobiography Editionből viszont csak nyolcvanat. Az már áprilistól elérhető, és teljes prémium bőrkárpitozást kap, motorja meg az alap 122 helyett 150 lóerőt és 400 newtonmétert tud. Ő lesz a legdrágább a háromból, csak 90 Station Wagonként kérhető.
A videóban Land Roverekkel a homokba rajzolják azt a formát, amit Maurice Wilks 1947-ben először ott, a walesi tengerparton rajzolt a homokba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?