Magyarországon ünnepelte a Fiat 500 a 66. születésnapját

Az ikonikus olasz modell szerelmesei idén hazánkban ünnepelték az 500-as születésnapját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Budapesten tartotta idén a Fiat a legikonikusabb modelljének a születésnapját, ahol az újabb modellek mellett az igazi veterán 500-asok is tiszteletüket tették.

A Fiatról mint autómárkáról a legtöbbeknek azonnal az 500-as modell jut az eszébe, így nem meglepő, hogy ennek a típusnak itthon is számos kedvelője akad. Többek között nekik is kedvezett idén a Fiat, hiszen a típus 66. születésnapját Budapesten, az MVM Dome előtti téren tartották az olaszok.
Hirdetés
A sportlétesítmény előtt felvonult az 500-asok apraja-nagyja, jelene és múltja, ezzel megünnepelve nemcsak a modell több mint fél évszázados múltját, de az újkori változat 16. születésnapját is. Az első Fiat 500-ast még 1957-ben dobta piacra az olasz márka, ezzel megalkotva a világ első szériagyártású városi járművét. Az azóta eltelt közel hetven évben alaposan átalakult az 500-as, ám a filozófia ugyan az maradt, egy kicsi, városban könnyen használható, és igencsak menő autó gyártása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?