Már 40 millió legyártott példánynál jár a Ford F-sorozata!

Legördült a szerelőszalagról a Ford 40 milliomodik F-pickupja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az USA legnépszerűbb modelljét a Ford gyártja, számunkra szokatlan lehet, hogy ez bizony egy pickup. Mivel nagy kedvenc, nem csoda, hogy már 40 millió darabot gyártottak belőle.

Egészen pontosan 45 éve Észak-Amerika legkelendőbb típusa az F-sorozat, és 40 éve a Ford legnagyobb darabszámban értékesített autója. Idén pedig elkészült az 40 milliomodik F-sorozatú jármű is. Fontos, megemlíteni, hogy szándékosan F-sorozatként hivatkozunk rá, hiszen nem csak a legismertebb F-150-es a tagja. A kékoválosok 75 évvel ezelőtt, 1947-ben kezdték gyártani az F-sorozatú pickupok első generációját, és 1948-ban már négy változat, a Ford F-1, F-2, F-3 és F-4 szerepelt a kínálatban. A jubileumi autó a Dearborn Haszonjármű Üzemben gördült le a szerelőszalagról. Ez egy Iconic Silver fényezésű, F-150 Tremor modell, amely egy texasi vásárlóhoz kerül, aki munkára fogja használni, hiszen a Ford pickupok elsődlegesen erre a célra születtek.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?