Már a Fiatnak is a Renault ad haszonjárműveket

Még nagyobb hatalom lesz a haszonjárművek körében a Renault

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az európai kishaszonjármű-piacon vezető Renault 2016-tól a Fiat számára is fog gyártani.

Nem egész egy hónappal ezelőtt írtuk az új Trafic és a frissített Master bemutatása kapcsán, hogy az európai kishaszonjármű-piac vezetője a Renault, ráadásul már 15 éve az. Az említett modellek az Opellel közös termékek, pontosabban az Opel számára is a Renault gyártja őket, a kompakt Kangoo pedig ugyebár Mercedes-Benz Citan néven is kapható. Hamarosan pedig Fiat emblémával is lesz Renault kishaszonjármű.
Hirdetés

Sőt, akár Chrysler vagy Dodge logóval is megjelenhetnek a hasznos Renault-k, ugyanis a Fiat csoport és a Renault által a minap aláírt együttműködési megállapodás értelmében 2016-tól a Renault a saját platformján alapuló, de a Fiat által átdizájnolt kishaszonjárművekkel látja el az olaszokat, meg persze akár a hozzájuk tartozó amerikai márkákat is.
A 2016 második negyedévében várható Fiat kishaszonjárművet Franciaországban fogja gyártani a Renault. Méretéről egyelőre nincs információ, így most még az sem sejthető, hogy melyik modelljét váltaná Renault-val a Fiat, de a márka palettáját ismerve talán az új Trafic átvétele lehet a leginkább esélyes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?