Már csak ez hiányzott! Kombi Porsche a láthatáron

Porsche Panamera kombi koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szeptemberi Párizsi Autószalonon a népszerű Panamera négyajtós kupé kombi kivitelét mutathatja be a Porsche. Egyelőre csak koncepcióként.

Míg a szintén prémiummárkának számító, de valamennyire mégis tömegtermelő Mercedes legújabb CLS Shooting Brake-je vagy a 6-os BMW-n alapuló Touring-terv láttán-hallatán már fel sem kapjuk a fejünket, egy Porsche kombi azért még nálunk is kiveri a biztosítékot. Az eredendően sportkocsi-gyártó, de már jó ideje legtöbb vevőjét szabadidő-autóval kiszolgáló Porsche egy négyajtós kupéból, az amilyen elképesztően drága, olyan roppant népszerű Panamerából készített kombit, amelyet a szeptemberi Párizsi Autószalonon egyelőre koncepcióként mutat majd be. A brit Autocar magazin értesülései szerint a szalonon és utána jól lemérik a modell tetszési indexét, plusz árgus szemekkel figyelik például a CLS Shooting Brake eladási számait is, s ezek alapján döntenek a szériagyártásról - mindazonáltal a trendeknek megfelelően az lenne meglepetés, ha nem kapna zöld utat a projekt. A négyajtós 445 literesénél minden bizonnyal öblösebb csomagtartót kínáló, ugyanakkor persze inkább sportos, mint cuccolós Panamera kombi mondjuk 2016 előtt bajosan kerülhet a boltokba - vélhetően meg kell várnia a második generációs Panamera "limuzin" elkészültét, mert annak - talán nyújtott - padlóját fogja használni.
Hirdetés
A Porsche rövid távú tervei világszerte évi 200 ezer autó értékesítéséről szólnak, s ehhez nem elég a klasszikus sportautós imidzs, nagyon kell a Cayenne, a Macan, s a Panamera szárnyalása, a modellpaletta fokozatos bővítése. No meg együttműködés például a Bentley-vel, mellyel az Audi és a Bentley által nemrég bemutatott, dupla turbós 4,0 literes, V8-as motor nyugdíjazhatja a Porsche-féle, szívó és turbó változatban is torkos, 4,8 literes V8-ast.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?