Már hazánkban is rendelhető az új Toyota Yaris

Itt az új Yaris, de marad a régi is Yaris Classic néven

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota legfontosabb európai modellje, a kisautó-eladásokat (a kivonások után) még idén is vezető Toyota Yaris legújabb, negyedik generációja már a hazai árlistákon is megjelent, előrendelhető.

Hirdetés
Bár a márkakereskedésekbe várhatóan csak szeptemberben érkeznek meg a némi álcázással már az év elején vezetett új Toyota Yaris első példányai, a hazai árlistán már most megjelent, aki elsők között szeretne hozzájutni, már most megrendelheti. Mostantól két Yaris is indul a vevőkért, az új mellett az eddigi Yaris Classic utónévvel, kedvezőbb árral marad a piacon az idei évben.
Hirdetés
A Yaris ezáltal alighanem megőrzi az idei év első negyedévben is megszerzett, a kivonásoktól tisztított eladási adatok szerinti Magyarország kedvenc kisautója címet. Az első negyedévben 27,8%-os piaci részesedéssel a szegmensben első helyet szerző Toyota Yaris értékesítései január és március között 130%-os növekedést értek el – azaz több, mint megduplázódtak. Mivel a kifutó Yaris is piacon marad, a Toyota - a piacon egyedül - nem egy, hanem két full hybrid kisautót is kínál mostantól. A világbajnok termikus hatásfokú benzinmotorral szerelt újdonságról menetpróbánk minden információt elárul, most pedig már az ára is ismert.
Hirdetés
Míg az új Yaris 1,0 literes (72 lóerős) alapváltozata 4 800 000 forintról, azaz a Yaris Classichoz mérten 540 000 forintos felárral (de magasabb alapfelszereltséggel, sok más mellett légkondicionálóval és Apple Car Play funkciós érintőképernyős hifivel) startol, 1,5 literes (121 lóerős) benzinessel 440 ezer, hibridként (már alapból automata légkondicionálóval és persze automata váltóval) 1,49 millió forint felárral, azaz 6,29 millió forinttól rendelhető. Amennyiben a koronavírus helyzet lehetővé teszi, a Toyota még a nyár folyamán tervez egy országos roadshow-t, amelynek során az előrendelő ügyfelek élőben is megismerkedhetnek az új autóval, addig pedig a már említett menetpróbánk fotóit ajánljuk böngészni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?