Már versenyautó is készült az új Honda Civicből

Egyelőre még csak az USA-ban építettek versenygépet a Civicből

Csúcsra járatták az óceánon túl az új Honda Civic marketingjét. Nemrég megérkezett a sportosabb Si változat, amelynek alapjain már versenyautó is készült.

Hét autóval készül a Las Vegas-i tuningkiállításra a Honda, köztük két versenyautó koncepcióval is. Mindkettő az új Civicre épül, pontosabban azok sportosabb Si változatára. Az autók fejlesztésében a Honda amerikai versenyrészlege, a HPD is jelentős szerepet vállalt, és hiába nevezik őket koncepcióautónak, az egyik lényegében egy teljesen kész versenyváltozat. Akár holnap is elindulhatna az SRO szárnyai alatt rendezett amerikai túraautó bajnokságban. Ennek a motorja lényegében széria (1.5 turbós négyhengeres 200 lóval), de a hűtőrendszerét optimalizálták. Szintén módosított sebességváltót kap, illetve a Borla kipufogórendszerét. Természetesen bukócsövezést is kapott, illetve OMP versenyüléseket, biztonsági övet és kormánykereket. A lengéscsillapítók a Bilsteintől érkeznek, a rugók pedig az Eibach termékei. A felnik a Momo polcáról származnak, az elöl hatdugattyús, hátul kétdugattyús nyergekkel szerelt fékeket pedig a Wilwood szállítja. Az árát azonban még nem árulták el. A másik Civic viszont tényleg egyedi darab, bár így is elindul majd a NASA (National Auto Sports Association) Thunderhilli 25 órás versenyén (nem elírás, tényleg 25 órás futam). Ezen már több nagyon drága módosítást is végrehajtottak. Többek között titán kipufogót, rendesen átdolgozott motort, karbon motorháztetőt, valamint egyedi légterelőt is kapott a hátsójára. Hamarosan mindkettőt megpillanthatja a SEMA show vendégserege, hiszen november 2-án nyílik a kiállítás.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?