Másfél milliárd forintért kelt el a Porsche Sally Special

Soha nem fizettek még annyit Poschéért, mint a Sally Special kiadásért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Verdák filmekből ismert Sally karaktere nyomán épített át a Porsche egy jelen generációs 911-et, ami rekordáron kelt el.

A Porsche a Verdák filmekben szereplő Sally karakterének alapját adó 2002-es 911 20. évfordulójára építette a különleges autót, amiből ráadásul mindössze egyetlen példány készült. A jelen generációs 911-en számtalan utalás található a Verdák filmre, az autóról részletesen itt olvashatsz.
Hirdetés
Az RM Sotheby's aukcióján végül 3,6 millió eurót, forintosítva másfél milliárd forintot fizettek a különleges járműért. Az eseményen egyébként a Verdák filmek egyik alkotója, Bob Pauley is tiszteletét tette, de feltűnt az aukción a Sally karakterének eredeti hangját adó Bonnie Hunt is, aki a végső licitet látva maga is meglepődött: "Fantasztikus látni, hogy a karakterem ennyi embert meg tud mozgatni. Imádtam Sally karakterét játszani az elmúlt 16 évben, különleges helye van a szívemben, és csodálatos látni, hogy a személyisége és az értékrendje még a mai fiatalságra is hatással tud lenni."
Hirdetés
Az autó mellé a szerencsés (és gazdag) tulajdonos egy órát is kap, mely szintén a Sally Special dizájnra épül, valamint egy artbook is jár az autó mellé, amelyben a tervezők részletesen leírták, hogyan keltették életre Sallyt. A Porsche a befolyt összeget teljes egészében jótékony célra fordítja. Azt két szervezet között fogja elosztani, melyek közül az egyik a női egyenjogúságért küzd, míg a másik egyesület pedig egy menekülteket segítő szervezet, mely többek között az ukrán háború károsultjait is támogatja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?