Másfél millió példány után is nagyon keresett az Octavia II

Elkészült a másfél milliomodik Skoda Octavia II

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A cég legfontosabb modelljéből szerdán gördült ki a jelentős mérföldkövet jelző másfél milliomodik példány.

A Skodát a nemzetközi autóstérképre visszahelyező Octavia egyértelműen a cég legfontosabb terméke, és most fontos mérföldkőhöz érkezett a típus második generációja.
A tegnapi nap során egy fehér Octavia kombi GreenLine képében legördült a Mladá Boleslavban található üzem gyártósoráról az Octavia II egymillió-ötszázezredik példánya, és ebbe nem tartoznak bele a Kínában értékesített, az Octaviával szerkezetileg azonos MingRui modellek. Az ötajtós és kombi karosszériával kínált autó több VW-termékkel is osztozik padlólemezén, ilyen az Audi A3, a VW Golf, vagy a SEAT Leon.
Hirdetés
Michael Oeljeklaus, a Skoda termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja a következőket nyilatkozta az eseménnyel kapcsolatban:

Az elmúlt 15 évben az Octavia volt a Skoda márka szíve. Ez a típus hatalmas szerepet játszott cégünk gyors felemelkedésében a kilencvenes években. A 2004 óta gyártott második generáció még nagyobb előrelépést jelentett számunkra, és a másfél milliós darabszám kitűnően jelzi ezt a sikert. Az Octavia továbbra is fontos szerepet tölt be modellstratégiánkban, és jelentősen hozzájárul 2018-ig kiírt növekedési stratégiánk teljesítéséhez.


A típus itthon is kifejezetten sikeres, céges és családi autóként egyaránt sokan választják - nem véletlenül, kvalitásai, főként a kategóriában rekorder csomagtere, valamint jó motorjai vitathatatlanok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?