Mától újra üzemelnek a Porsche gyárai is

Zuffenhausenben és Lipcsében is fokozatosan újraindulnak a Porsche gyártósorai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hat hétnyi leállás után, május 4-étől kezdve ismét készülnek új Porschék a márka németországi gyáraiban - természetesen a szigorú biztonsági előírások betartása mellett.

Hirdetés
Éledeznek Európa járműgyárai, nemrég számoltunk be az olaszországi Sevel üzem újraindulásáról, most pedig a sportautó-rajongók is örülhetnek, hiszen a Porsche is folytatja a termelést. A gyártási folyamatok Lipcsében és Zuffenhausenben, Stuttgart külvárosában indultak újra, ezeken a telephelyeken készül a Cayenne-t leszámítva az összes Porsche modell (a nagy SUV-ot Pozsonyban gyártják).
Hirdetés
A dolgozók egészsége és biztonsága elsődleges kritérium volt a termelés beindításakor, ám a szakemberekkel és az illetékes hatóságokkal való egyeztetés után a vezetőség úgy döntött, újra kinyithatnak a gyárak. "Az újraindulás egy fontos jelzés - mind az alkalmazottaink, mind a vásárlóink számára. Nagy körültekintéssel figyelemmel kísértük és értékeltük a helyzetet a legelejétől kezdve, és rugalmasan átalakítottuk folyamatainkat. Most itt az idő optimistán előre tekinteni és folytatni a munkát - speciális óvintézkedések mellett" nyilatkozta Albrecht Reimold igazgatótanácsi tag.A másfél méteres távolság tartása kötelező a dolgozók számára, egyes területeken szájmaszkot is kell viselniük, és az otthonról végezhető feladatok továbbra is távmunka által lesznek elvégezve. Folytatódik viszont a Porsche társadalmi felelősségvállalása is, az utóbbi hetekben hatalmas összegeket adományozott a vállalat egészségügyi intézményeknek és a közigazgatás vezetőivel is együttműködnek a márka szakemberei a helyzet koordinálásában, ilyen jellegű tevékenységre továbbra is számíthatunk a Porschétól. Az adományokra szánt költségvetést 5 millió euróval bővítették. "Nagy munka lesz a gazdasági és szociális rendszerek újraindítása. Ehhez mindenkinek hozzá kell járulnia. Fontos egy alapvetően pozitív hozzáállást tanúsítani" - mondta Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója. "Minden válság egyben lehetőség is. És mi a legtöbbet szeretnénk belőlük kihozni." A beszállítói lánc akadozása miatt hat hétig álltak a márka gyárai, és most is csak fokozatosan indul újra a termelés. Arról még nincs egységes menetrend, hogy mikor teljesülnek azok a megrendelések, melyek késnek a járvány miatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?