Még a piacon sincs, de már körrekordot jegyez a villany Porsche

Meghódította a Nordschleifét a Porsche Taycan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy álcázott Taycan rótta a köröket nemrég a Nordschleifén, egészen addig, amíg elért egy új csúcsidőt.

Az időt a 20,6 kilométeres körön futotta a Taycan, hiszen hivatalosan mindig ezen mérik az időket. Az új idő, amit a jövőbeli próbálkozóknak túl kell szárnyalniuk, egészen pontosan 7 perc és 42 másodperc. Természetesen ez a saját kategóriájában, tehát a négyajtós, teljesen villanyhajtású autók között értendő. A Taycant egyébként Lars Kern vezette, a Porsche gyári tesztpilótája, aki elmesélte, hogy mennyire lenyűgözte az autó stabilitása a nagysebességű kanyarokban, illetve kiemelte még, hogy a lassú kanyarokból is elképesztően tud kigyorsítani.
Hirdetés
A rekordállítás előtt más érdekességek is történtek a Porsche első teljesen villanyhajtású autója körül. Például teljesített egy 24 órás tesztfutást a Nardo pályán. A 3425 méter hosszú aszfaltcsíkon folyamatosan 195 és 215 km/h sebességgel haladt egy egész napon keresztül, pontosabban majdnem 24 órán keresztül, hiszen a vezetőcsere és rövid töltési időszakok erejéig azért megállt az autó. Voltak olyan napszakok, amikor 42 fokra emelkedett a levegő hőmérséklete, míg az aszfalt 52 fokos volt, természetesen Celsius skálán., de a Taycan hiba nélkül teljesített. Bíztató előjelek ezek az eredmények!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.08.27. at 20:34
    Permalink

    ez mi? egy 300 lovas megane megeszi a nurbon? 😀 😀 😀 fele annyi lóval, 2 kerék hajtással? :D:D:D nincs elírva ez az idő? vagy tényleg bebizonyosodik, hogy a trolikocsik csak a 0-100ban jók? ha már “sport”, semmi másban?

Vélemény, hozzászólás?