Még az idén leleplezik a Jaguar Boxster-ellenfelét

F-Type néven jön az új Jaguar roadster

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az F-betűkből kirakott maszk alatt is jól látszik a forma, idén elkészül a végleges verzió, jövőre jön a roadster, 2014-ben pedig érkezik a kupéváltozat.


New Yorkban a Jaguar bejelentette, hogy F-Type néven fogják készre gyúrni a tavaly Frankfurtban C-X16 néven prezentált tanulmányt: a roadster már jövő év közepén, a kupéváltozat pedig 2014-ben bemutatkozhat. Ugyanakkor a tanulmányra kapott pozitív kritikák hatására úgy döntöttek, hogy anyait-apait beleadnak a fejlesztésbe, és már az idén bemutatják a sorozatgyártásra érett verziót.
Hirdetés

A kétüléses F-Type az XK alatt tagozódhat be a kínálatba, de arról egyelőre nem tudunk, hogy megkapja-e a tanulmányban bemutatott 380 lovas kompresszoros V6-osból és a nyolcfokozatú automata váltóba integrált 95 lóerős villanymotorból álló hajtásláncot.
Valószínűbb, hogy kezdetben inkább hagyományos V6-ossal lesz kapható, de a későbbiekben nem kizárt, hogy valóban megjelenik valamilyen alternatív hajtású verzió is a kínálatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?