Még csak tanulmány: Citroën DS3 Cabrio Racing

Goodwoodban mutatta meg sportos kabrióját a Citroën

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a goodwoodi parádé a veterán versenyautók Mekkája, a legtöbb gyártó igyekszik valami új csemegével kitűnni. A Citroën két hónappal Frankfurt előtt a dél-angliai sebességfesztiválon mutatta be a DS3 Cabrio Racinget.


A sikkes sportos kabrió feladata, hogy egybegyúrja a Citroën ralisikereit megtestesítő DS3 versenyautó nyers és a DS3 Cabrio kecses értékeit. A Citroën Racing által megépített - szériaérett - tanulmány radikálisra sikeredett. A kocsi 25 kilóval nehezebb a zárt karosszériájú változatnál, de ez semmit sem vesz el sportos karakteréből.
A Citroën DS3 Cabrio Racing alaphangulatát a texturált matt Moondark szürke fényezés adja, amelyhez remekül illik a 19 hüvelykes csillogó fekete felnikészlet, valamint a kilincsek, a csomagtérfedél és a visszapillantó tükörházak ragyogó black chrome betétei. A fekete vászontető karbonszálas anyagok szövési technikájával készült, természetesen DS-logóval tarkítva. Hogy ne érhesse vád a fényezés egyhangúságát, a féktárcsák, a kerékközepek, az ajtók, az első légterelő elem és a DS-logó kárminvörös színe teremt kontrasztot. Az utastér színvilága ugyanazt a "szenvedélyes" hangulatot kínálja, a kárpitozáshoz háromféle (nappa, DS-mintás és alcantara) bőrt használnak, akár a fém óraszíjra emlékeztető Bracelet-mintázattal (a kocsihoz illó, háromféle, a belső kárpittal megegyező anyaggal bevont isofixes gyerekülést is ajánlanak a franciák), az üléseket kárminvörös fonállal varrták, de ez a szín visszaköszön a műszerfalon, az ajtók belső borításán és a sebességváltón is.
Hirdetés
Arról, hogy a kocsi versenyműhelyben készült, szénszálas műanyag kiegészítők, a fékek, a futómű és természetesen a 202 lóerős 1,6 literes turbómotor tanúskodnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?