Még kevesebben tankolhatnak majd hatósági áron?

A pletykák szerint hamarosan tovább szűkülhet a kedvezményes üzemanyagra jogosultak köre

A Holtankoljak.hu ügyvezetője árulta el egy podcastban: szerinte a közeljövőben újabb csoportok kerülhetnek ki a hatósági áron tankolók egyre szűkülő köréből.

Már több mint fél éve él az ársapka, a kormány 2021. november 15-én rendelte el a hatósági ármaximumot a töltőállomásokon. Ezt azóta többször meghosszabbították, utoljára október elsejéig, erről ide kattintva olvashatsz. Időközben azonban jelentősen szűkült is azok köre, akik élhetnek ezzel a lehetőséggel: mennyiségi korlátozásokat is bevezettek, illetve először egyes teherautósoknak, majd összességében a külföldi rendszámmal érkezőknek is piaci árassá vált az üzemanyag. Erről is beszámoltunk annak idején, a részleteket ide kattintva érheted el. Jelenleg ott tartunk, hogy már mennyiségi korlátozás is van a hatósági áron tankolóknak a legtöbb kúthálózatnál, és még közel sem biztos, hogy ez a romló feltételek sorának a legvége.
Hirdetés
Most ugyanis már arról szólnak a pletykák, hogy még többektől vehetik el a jövőben az olcsóbb üzemanyagot: Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője a Napi.hu-nak nyilatkozott a témában. Piaci hírekre alapozva úgy véli, hogy már igen közel vannak a további szűkítések, ám arról nem beszélt, hogy ezzel hány autóst zárnak majd ki a körből, vagy netán csak mennyiségi korlátozást jelent majd a változás. Ennek ellenére a töltőállomások üzemeltetői továbbra is bajban vannak: Bujdos Eszter szerint rengeteg kúton nem igénylik majd a literenként 20 forintos kiegészítő támogatást a kormánytól, mert az csak akkor jár, ha vállalják a kút üzemeltetését akkor is, ha anyagilag erre már teljes mértékben képtelenné válnának.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?