Megérkezett a legjobban várt Ford Ranger

A Ford legmenőbb kisteherének mintájára elkészült a Ranger Raptor

Nincs vagányabb pickup a Ford F-150 Raptornál. Az emelt futómű, a szélesített kerékjáratok és a bivalyerős motor sportautós dinamikát ad neki terepen. Kisebb tesója sem lesz kevesebb móka.

A hatalmas Ford feliratú hűtőmaszk már nem utólagos kiegészítő, ez a teljes értékű Ranger Raptor

A Ford Rangerből globális modell lett, megjelent az amerikai piacon is, némi ráncfelvarrással egybekötve, valamint a motortérbe is megérkezett a 2,3-as EcoBoost benzines. Ez a megjelenés már joggal következtetett ara, hogy az amerikaiak kedvenc puckupjának számító F-150 mintájára érkezhet a Ranger Raptor kivitele is. Arra viszont nem számítottunk, hogy a Ranger Raptort az ausztrál fejlesztőközpont készíti el, az amerikai Raptor csapat csak segített nekik.

V8-as helyett egy új fejlesztésű duplaturbós, kétliteres dízelmotort kap 210 lóerővel és 500 Nm nyomatékkal

Hirdetés

A hímzett üléseken túl a Ranger eredeti utasterét kapja a Raptor

A Ranger Raptor sajnos nem V8-ast kap, viszont egy új fejlesztésű kétliteres duplaturbós dízelmotort találunk az orrában. 210 lóerőt és 500 Nm nyomatékot teljesít, ami éppen csak egy picivel több az európai piacon 3,2 literes öthengeres motorral kapható Wildtracknél. 17 colos felnijeire bütykös, négyévszakos BF Goodrich gumikat húznak, terepképességei is elég jók. Első terepszöge az emelt futóművel 32,5 fok, átlépőszöge és hátsó terepszöge egyaránt 24. A Ranger Raptor is megkapja az F-150-ből ismert Baja vezetési módot, ami a gázreakciót, a váltó reakcióját, a zárható összkerékhajtást úgy utasítja, hogy a legdurvább terepen, nyakig érő homokban is gond nélkül haladhasson. A Ranger Raptor első körben az ausztrál piacon jelenik meg, de állításuk szerint globálisan elérhető lesz a Thaiföldön készülő modell.

Szélesebb nyomtáv, hosszabb rugóút, zárható összkerékhajtás és az F-150 Raptorból származó Baja vezetési mód segíti a terepen való szórakozást, ez a kivitel ugyanis az eredetivel szemben nem munkagép

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?