Megható videón az utolsó faros VW

A T2-es Transporter búcsúvideója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már tavaly befejezték a farmotoros Transporter gyártását, de a VW még egy kedves videóval megemlékezett legendás kisbuszáról.


A kisfilmen a Transportert megszemélyesítő hölgy búcsúzik, de ez egész videó hangulata ettől mégsem szomorú, mégsem olyan mintha meghalt volna valaki, épp ellenkezőleg. A Transporter minden földrészen ikon lett: munkásautó, családszállító, hippibusz volt, de még a terroristák munkaautója is, mert praktikus volt a tolóajtaja egy kis golyószórózáshoz. A T2-es szériát 46 évig gyártották, a legutolsó gyártósort tavaly év végén állították le Brazíliában.
Hirdetés

A búcsúszéria egyik példánya a márka múzeumába került, de még mindig akkora az érdeklődés a típus iránt, hogy a Volkswagen ki kellett használja a ziccert, hogy még egyszer megemlékezzen róla. Az autó meglátogatta barátait, akikkel közös élményei voltak, világutazókat és fanatikus rajongókat, és ajándékot adott mindenkinek. Elment a holland kereskedő, a VW kisáruszállító koncepciójának kiötlője, Ben Pon fiához, majd ahogy az amerikai filmekben a magányos hős is szokott, eltűnt a naplementében. Gyönyörű látvány, hamisítatlan motorhang, itt alább.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?