Mégis van új régi Defender

Csak készült még egy sorozat az eredeti Defenderből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem tudják csak úgy elengedni a klasszikus Defendert, egy valódi ikon és az utód még nem tudni, mikor érkezik. Akik azt hitték lemaradtak, itt egy jó hír, még van egy sorozat, ráadásul 400 lóerős V8-assal.


Egy ikont leváltani nem egyszerű feladat, elengedni a kezét egy olyan modellnek, ami megalapozta a márkát kényes, de szükséges, ha a konstrukció már nem bír el új fejlesztéseket. Így járt a G-osztály is, bár az új sem tűnik kevésbé használhatónak, és így járt a Land Rover Defender is, befejezték a gyártást. Vagy mégsem? Amikor elköszöntek tőle, készült egy három stílusban elérhető befejező sorozat, azt mondták, nem lesz több, most mégis itt egy 150 példányos különkiadás, a sorozatgyártás befejezése után. Teljesen új autók, a Land Rover Defender Works V8 nevet kapják, nem véletlenül.
Hirdetés

A korai modellekre utalva V8-as motort kap, de messze nem olyan harmatos erővel, az 5,0 literes szívómotor 400 lóerőt teljesít, 5,6 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t. Ehhez a ZF-től vettek 8 fokozatú automata váltót, természetesen megvan a zárható összkerékhajtás is. Kétféle tengelytávval érhető el, többféle színben, de a tető mindenképp fekete. 18 colos fekete felnik, Windsor bőrkárpit és különleges multimédiás szoftver, ami a Land Rover Classicstól érkezik, mivel ők gyártják az egész autót. Tehát így próbálják kitölteni azt a rést, ami a Defender befejezése és az új modell érkezése között tátong, így hát vélhetően, ha ez is elfogy, azért valamilyen úton lehet majd kapni klasszikus Defendert.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?