Megkerülte a Földet, most eladó a Land Rover

Öt kontinensen és 67 országon keresztül nyúzták az eladó Discoveryt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges történetével együtt eladó egy Land Rover Discovery, méghozzá azzal, hogy megkerülték vele a Földet. Nem volt zökkenőmentes a több mint 3 évig tartó út, de végülis sikerült.


A britek terepjárójáról joggal terjed, hogy elpusztíthatatlan, legalábbis a korai generációk rengeteg szituációban bizonyították ezt. A Discovery ötödik szériájának bemutatóját épp a napokban tartották Budapesten, a most eladásra kínált példány viszont a harmadik generációs Discovery. A brit terepjáró története igencsak színes, egy görög újságíró, Akis Temperidis fejéből pattant ki az ötlet, hogy körbe szeretné autózni a Földet, ezt véghez is vitte. Három évet és 82 napot töltött utazással a Land Rover Fedélzetén, közben 5 kontinensen és 67 országon nyargalt keresztül.
Hirdetés

Jelenleg 197 ezer kilométeren áll a Discovery órája, ebből 165 ezer csak a földkerülő túra. A Discovery különleges túracsomaggal felszerelt példány: van első csörlője, tetőcsomagtartója, kiegészítő fényszórókkal szerelt gallytörő rácsa és egy csomó praktikus eszköz mellé. Dupla pótkerék, napelem, és 110 literes üzemanyagtartály teszi még használhatóbbá, na meg persze a tetősátor. Tekintve, hogy az autó mellé a történetet és egy teljes fotóalbumot is kap az új tulajdonos, a 7,5 milliós árcédula nem is tűnik soknak. A harmadik generációs Discoveryből állítólag ez az egyetlen, amelyikkel megkerülték a Földet, bár némileg sántít a sztori, ugyanis az eredeti 2,7-es V6-os motor 94 ezer kilométernél, Indonéziában tönkrement, így egy új motorral folytatták az utat, most is ez van benne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?