Megkezdődött az új Superb gyártása Pozsonyban

Már gyártják a negyedik generációs Škoda Superbeket az északi szomszédunknál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig egy hónap telt el a Superb legújabb generációjának világpremierje óta, de már megkezdődött a modell gyártása a szlovák főváros mellett.

Manapság az autópiacot böngészve egyre nehezebb szedánokra bukkanni, a Škoda viszont nem mond le a szegmens kedvelőiről, és a kombi változat mellett továbbra is kínálnak lépcsőshátút - ellentétben a Volkswagennel, amely beszántotta a Passat szedán kivitelét. Persze a cseh márka nem is engedheti el ilyen könnyen a Superbnek ezt a változatát, hiszen 2001 óta több mint 1,6 milliót gyártottak a típusból, ennek jelentős része szedán volt.
Hirdetés
A pozsonyi üzem nem csak egy összeszerelő gyárként működik, hiszen a karosszéria egyes elemeit is itt készítik, majd az elmúlt két évben telepített több mint 500 robot vigyázó "kezei" hajtogatnak a lemezekből autóformát. Ugyancsak fontos fejlesztés volt a szlovák termelőüzemben a gyártósor felújítása, amelyen immár plug-in hibrid, és elektromos modelleket is tudnak építeni - a Superb esetében nyilván az előbbi releváns, hiszen a negyedik generációs modellek már 100 kilométert is képesek elmenni kizárólag villanyhajtással.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?