Mégsem kell 2017-ig várni az Alpine sportkocsijára

Alpine sportkocsi: februárban bemutató

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tavaly nyári állás szerint még 2017-es bemutatóval kalkuláltak a franciák, de itt a jó hír: februárban debütál a szériaváltozat.


A Renault kötelékébe tartozó francia sportkocsigyárnál nem mentek mindig ilyen jól a dolgok. Hiába a nagy várakozások, ha a szakítás a brit Caterhammel visszavetette a projektet. A fejlesztésben az angolok segítették volna az Alpine-t, de az első szinte kész modell nem aratott tetszést, ezért a külseje miatt újra kellett tervezni. Ez és a cégek közti szemléletkülönbség okozta a feszültséget. A megcsúszott tervezés miatt a bemutató dátuma sem volt fix, de a legutóbbi prognózishoz képest most pozitív a mérleg. A kocsi formáját először kiszivárgott szabadalmi rajzokon nézhettük meg, aztán megmutatták az azokon látotthoz nagyon közeli Celebration prototípust.
Hirdetés


Ha lehet hinni a feltételezéseknek, akkor az 1995-ig önálló cégként működő Alpine legnagyobb sikere, az A110-es után az új sportkupé neve A120 lenne. Ha minden jól megy, a régóta tervezett autó végleges változata alig valamiben fog a koncepciótól eltérni. Különbség nyilván lesz, például nem valószínű, hogy ez a külső visszapillantó így gyártásba kerülhet. Arról még mondtak semmit, hogy mi fogja hajtani. A bennfentes pletyka szerint a Clio RS 1.6-os turbómotorjának az 1,8 literre növelt lökettérfogatú változatát használnák. Ereje akár 300 lóerő is lehet, de még ez sem megerősített. Mindenesetre február közepén jönnek a gyári képek és információk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?