Megtapsolta a szabálytalan autóst a majdnem elütött gyalogos

A rendőrség videóján egy szabálytalan sofőr tapsot kap a büntetés mellé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fokozott ellenőrzést végeztek a rendőrök Zala megyében múlt héten. Az eközben készült egyik videó is jól mutatja, hogy milyen természetes egyes autósok részéről a gyalogátkelők figyelmen kívül hagyása. A gúnyos taps és a büntetés is jogos volt!

Sosem fogom elfelejteni a vezetésoktatóm szavait: "Zebra jön, figyeljünk a puhatestűekre!" Természetesen itt a gyalogátkelőre, és az azon szabályosan közlekedő gyalogosokra gondolt, akiknek ebben a helyzetben elsőbbségük van velünk, autósokkal szemben. Erre a sofőrök egy részét nem szükséges emlékeztetni, ám túl sokan akadnak, akik nem törődnek a hatalmas, fehér felfestéssel, amelyet KRESZ-tábla és sokszor villogó sárga fényjelzés, vagy "okos zebra" esetén akár interaktív LED-fények is kiegészítenek.
Hirdetés
Erre jó példa a múlt heti, Zala megyében tartott fokozott ellenőrzés során készült ominózus videó is, amelyen egy autó átengedi a gyalogost, ám a következő, szemből érkező jármű körültekintés nélkül áthajt a gyanútlan férfi orra előtt. Sajnos annyira természetes manapság hazánkban az ilyesmi, hogy a gyalogos meg sem ijedt, egyszerűen gúnyos tapssal jutalmazta a veszélyes közelségben átsuhanó Skoda Fabia sofőrjét, majd zavartalanul tovább sétált. Mindezt egy rendőrautó fedélzeti kamerája vette fel. Az egyenruhások a szabálytalan autóst utolérték, majd helyszíni bírsággal, na meg persze büntetőpontokkal is megjutalmazták a taps mellé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?