Megújul a világ legnépszerűbb autója

Gyári fotókon a 11. generációs Toyota Corolla

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Részleteket még nem tudunk róla, de már gyári képeken láthatjuk az elmúlt 47 évben több mint 40 millió példányban elkelt Toyota Corolla 11. nemzedékét.


Gyári elbeszélések szerint az először 1966-ban megjelent Toyota Corolla tervezésekor is célul lebegett a fejlesztők szeme előtt, hogy kiváló minőségű, tartós és megbízható, olyan autót építsenek, amely a világ minden piacán maradéktalanul megfelel a vásárlók elvárásainak. Ez azóta a vásárlói visszajelzésekre való figyelemmel egészült ki, természetesen nem másért, hogy a Corolla még népszerűbb legyen, s nehogy elveszítse a "világ legnépszerűbb személyautója" címet. Erre mondjuk van esélye, hiszen a valaha szerteágazó kompakt sorozatból 2007, azaz az Auris színre lépése óta csak a szedán maradt. Most viszont - a tavaly ősszel új, második generációba lépett Auris után - az is frissül, s nem csak egy ráncfelvarrást kap, hanem 11. nemzedékébe lép.
Hirdetés

A ma 16 országban gyártott, s 150-ben forgalmazott négyajtós műszakiságáról egyelőre semmilyen információval nem rendelkezünk, ám minden bizonnyal aligha lövünk mellé, ha az Auris motorpalettájának egyes tagjait, 1,33 literes (99 LE) és 1,6-os (132 lóerős) benzinesét, valamint kisebbik, 1,4 literes (90 lóerős) dízelét képzeljük bele. Igen, a 2,0 literes, 124 lóerős, 310 newtonméter nyomatékú gázolajos és az Auris esetében 1,8-as benzinesen alapuló hibrid Corolla nem várható. Az év elején tanulmányként már látott Corolla formája a Toyota szavai szerint modern, utastere tágas, fogyasztása takarékosnak mondott, s az újdonság állítólag dinamikusabb és biztonságosabb is lesz elődjénél. Ha ez nem lenne elég, a tervek szerint a világ minden országában meggyőző ár-érték arányt kínál majd. Részletes bemutatkozása július elején várható. Nem sokkal később, még a nyáron a hazai szalonokba is befut a legújabb Corolla.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?