Mercit és BMW-t biturbóval kíván taposni az Infiniti

Új generációjával már valóban izmos lehet az Infiniti G

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még két év, és két turbót is kaphat a most még szívómotoros Infiniti G.


Az alapesetben 320 lóerős, 3,7 literes V6-os szívómotorból eddig 353 lóerőt hozott ki az Infiniti Performance Line, mely esetében a motorerőnél nagyobb hangsúly van a megjelenésen és a futómű keményítésén. Így azonban az Infiniti kupéja aligha veheti fel a versenyt egy AMG Mercivel vagy egy M3-as BMW-vel. Pedig a márka egyértelműen szeretné, ha felvenné, ezért a 2014-ben esedékes új generációba - meg nem nevezett források - duplaturbós benzinmotort jövendölnek.
Hirdetés
Utóbbiról egyelőre annyit lehet tudni, hogy továbbra is 3,7 literes és V6-os lesz, ám már közvetlen befecskendezéssel és a két turbónak köszönhetően 530 lóerővel. Így már valóban vetélytársa lehet majd a C63 AMG Coupénak vagy az M3-as BMW-nek a G Coupé is. Az új csúcsverzió állítólag a Nissan GT-R-rel lesz majd egy árban, mellyel Európában legalábbis a nagy vetélytársaknál olcsóbb is lehet a két év múlva várható izom-Infiniti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?