Mi a közös a Range Rover Evoque-ban és a Hyundai Elantrában?

Észak-Amerika Év Autói: brit és koreai modellek nyertek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kihirdetésre került az Észak-Amerikai Év Autója és Év Terepjárója díj. A Hyundai Elantra és a Range Rover Evoque nyert.

A hazai piac ismerői úgy érezhetik, hogy a magyarországi forgalmazó, azaz az AutoBinck csoport vehette meg az Észak-Amerikai Év Autója és Év Terepjárója díj zsűrijét, hiszen két, hazánkban a holland cégcsoport által forgalmazott modell nyerte az említett trófeákat. Ám erről szó sincs, mi köze lenne parányi piacunknak egy kontinenséhez? (Noha az AutoBinck csoport Európa-szerte sok helyen kínál Hyundait, csak Magyarországon forgalmazza a Land Rovert.) A két modell egymástól teljesen függetlenül nyerte el az 50 északi-amerikai autós zsurnalisztából álló zsűri elismerését.
Hirdetés

Miként az európai Év Autója választáson, az észak-amerikain is egymástól független lapokat képviselnek a zsűri tagjai, szintén közös jellemző (ez évtől), hogy a díjakat a kontinens legfontosabb autószalonján, Amerika esetében az épp tartó Detroiti Autószalonon, Európában pedig a márciusban nyitó genfin hirdetik ki. Az idei észak-amerikai díj kapcsán érdekesség, hogy a győzteseken kívül a döntőbe kerültek sem újvilági modellek - ami valljuk be, azért komoly szembeköpése a helyi autógyártásnak.

Idén az olcsó, de méretes, jól felszerelt szedánnak számító Hyundai Elantra viszonylag szoros versenyben, 174 ponttal lett Észak-Amerika Év Autója, a Volkswagen Passat 174, a Ford Focus pedig 144 ponttal lemaradva követte a döntőben.
A szabadidő-autók között fölényes győzelmet aratott az angol Top Gear szerint is az év legjobbjának tartott Range Rover Evoque, hiszen a 254 ponttal győztes angol SUV-t 142-vel követte az új Honda CR-V, 94-gyel a BMW X3. Mi egyelőre még csak utóbbit teszteltük, s azt kell mondjuk, ha az X3-nál jobb az Evoque, valóban szenzációs autó lehet. Hamarosan kiderítjük!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?