Michelisz dobogóra állhatott Moszkvában

WTCC, Moszkva: Michelisz Norbi mindkét futamon pontot gyűjtött

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hazai sikerét nem tudta ismételni Michelisz Norbi Moszkvában, ám a második futam után dobogóra állhatott, s már az elsőn is szerzett pontot.


A WTCC moszkvai hétvégéjén az első futamot az akkor pole pozícióból startoló Yvan Muller nyerte, így idei harmadik, WTCC pályafutása 44. győzelmét szerezte meg. Muller citroënes csapattársa, a bajnokságban élen álló José María López természetesen árnyékként követte, de nem tudta átvenni a vezetést. Harmadikként a hondás Gabriele Tarquini futott be, őt a ladás Rob Huff követte, a nem gyári versenyzők, azaz a Yokohama-kupások közötti első Tom Chilton lett - abszolút ötödik helyen. Hatodik Ma Qing Hua, hetedik Michelisz Norbi lett. A magyar versenyzőt Tiago Monteiro és Sébastien Loeb követte. "Remek, de hosszú verseny volt" - nyilatkozta a francia Muller.A fordított rajtsorrend miatt a második futamon Monteiro startolhatott az élről, a második helyről pedig a most debütált, ladás Nicky Catsburg indulhatott. Monteiro azt tette, amit Muller az első futamon, illetve amit Michelisz Norbi a Hungaroringen. Rajt-cél győzelmet aratott. Rob Huff második, Michelisz Norbi harmadik helyen futott be. Norbinak a portugál Monteiro is sokat köszönhet, sokáig ő tartóztatta ugyanis fel a többieket. Végül el kellett engednie, s kénytelen volt a mögötte érkező Rub Huffra koncentrálni, aki végül meg tudott lépni. A második futam első tíz helyezettje Monteiro, Huff, Michelisz, Catsburg, Hua, Muller, Loeb, Valente, Chilton, Coronel lett.
Hirdetés
A bajnokságban továbbra is élen López, Muller 35 pont lemaradással követi, Muller egyetlen ponttal áll mögötte. Két hét múlva Szlovákiában ismét drukkolhatunk a túraautósoknak.
Az egyéni pontverseny állása (élcsoport)
  1. López (argentin, Citroën C-Elysée) 199 pont
  2. Muller (francia, Citroën C-Elysée) 164
  3. Loeb (francia, Citroën C-Elysée) 135
  4. Monteiro (portugál, Honda Civic) 102
  5. Ma Qing Hua (kínai, Citroën C-Elysée) 84
  6. Michelisz (magyar, Honda Civic) 82


A konstruktőri pontverseny állása
  1. Citroën 434 pont
  2. Honda 318
  3. Lada 125

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?