Milyen váltóolaj való egy 18 éves, összkerekes Swiftbe

Fizetett hirdetés

Motorolajdoktor: Suzuki Swift 1.3, 2001 - ezúttal váltóolaj kapcsán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kevesen tudják, de az első esztergomi gyártású Suzuki Swiftből is létezett összkerekes, ami ma ráadásul meglehetősen olcsó is.


Nem gyakori autó az összkerékhajtású "klasszik" Swift, de a sorozat többi tagjához hasonlóan olcsó. Miként általánosan az autókra, az összkerekesekre is igaz, hogy a teljes tulajdonlási költséget nézve a legolcsóbb a Swift lehet. Karbantartására persze nem árt figyelni. Ezúttal nem a motorjába, hanem a váltójába való olaj kapcsán érkezett egy kérdés.
Kedves Olajdoktor!
Bocsánat, én váltóolajról kérdezném. Köszönöm a segítséget! Suzuki Swift 1.3 GS 4×4 (2001) összkerekes autó váltójába Mannol Maxpower 4×4 75w140 olajat töltöttem, megfelelő ez bele? Lehet baja tőle?
Köszönöm!
Gábor
Hirdetés
Kedves Gábor,
Sajnos több szempontból sem az autóba való olaj került bele. Ebbe az autóba GL4 specifikációjú váltóolaj kell, ez GL5, a két specifikáció nem kompatibilis egymással (GL5-öt nem lehet GL4-es autóba tenni).
Továbbá az autó váltójába 75W90-es olaj kell, nem pedig 75W140. Tanácsolom a cserét pl. Wolf Officialtech 75W90 G50 típusú olaj megfelelő bele.
Üdv.
Olajdoki
A motorolajokkal kapcsolatos kérdéseket várjuk a motorolajdoktor@autonavigator.hu címre!
A Motorolajdoktor a Szakál-Metál webáruházat ajánlja!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?